Kicsinyek ajándéka

Regionális szakmai együttműködést kezdeményezett a zsámboki óvodavezető, amelybe meghívást kapott a boldogi, a galgahévízi és a gombai óvoda. A négy intézmény együttműködésében alakult meg a Galgamenti Óvodák Pedagógiai Módszertani Munkaközössége. A 2017. november 24-én aláírt megállapodás közös szakmai programokat jelent az óvodapedagógusok számára. Már az első napon egy pszichológiai konferencián vehettünk részt „A szorongó gyermek” címmel. Ezenkívül a hagyományőrzés és a környezetvédelem lesz a fő összekötő kapocs újonnan alakult szakmai közösségünk számára.

Nagycsoportos óvodásaink rendszeresen részt vesznek a községi ünnepségeken. Így történt ez a legutóbbi Falukarácsonyi rendezvényen is, ahol a Cica csoportunk főszereplőként lépett a közönség elé. Rendhagyó módon a szombat esti mise után, a sötétséget karácsonyi fényekkel megvidámító estén a Fő téren összegyűlt embertömeg előtt verseltek, énekeltek és táncoltak óvodás büszkeségeink. A fényárban úszó Betlehem és karácsonyfa előtt az apróságok kucsmában, bekecsben, a leánykák beníder és hímzett fejrevaló kendőben örvendeztették meg szüleiket és az egybegyűlt érdeklődőket bátor kiállásukkal és lelkes előadásmódjukkal. Az elismeréssel nem fukarkodott sem a Mikulás, sem a polgármester, hanem szép ajándékokkal lepték meg a gyerekeket.

Az önkormányzat ajándékait a Mikulás személyesen nyújtotta át a bölcsődés és óvodás gyermekeknek, akik versekkel, dalokkal, barkácsolt ajándékokkal várták a krampuszokkal érkező nagyszakállút mind az öt csoportban. A mini bölcsődések nagyra nyílt szemmel, földbe gyökerezett lábbal nézték a csupa piros ruhás vendéget, majd bátran megmutatták tudásukat, vidáman táncoltak, hogy a kiscipők megtelhessenek.

IMG_5446

Az óvodások pedig rutinosan köszöntötték az ajándékhozót, akit elkápráztatott a sok róla szóló vers és ének. Az önkormányzat jóvoltából került a csomagba édesség, gombfesték ecsetekkel, színes ceruza faragóval, zsírkréta, olló, ragasztó, gyurma, rajzlap és színező füzet. A gyerekek öröme megsokszorozta az ajándék értékét, köszönjük szépen!

A csoportok karácsonyfája alá pedig sok szép és hasznos játék került, amelyet a gyermekek életkorához és fejlettségéhez gondosan válogattak össze az óvodapedagógusok és a bölcsődei kisgyermeknevelő. Az önkormányzat játékcsomagját a Boldogi Óvodáért Alapítvány is kiegészítette. Egy csoport új szőnyeget kapott, a mászódombunkat pedig műfűvel borítottuk a felajánlott 1 %-okból. Alapítványunk 100 ezer forint célzott támogatást kapott egy vállalkozótól, aki az újonnan megnyitott bölcsődénket kívánta támogatni. Intézményünk nevében hálásan köszönjük a pénzbeli és természetbeni adományokat, amelyek hasznosak és nagy segítséget jelentenek. Hálásak vagyunk a szülőknek, akik odafigyeléssel, kétkezű munkával, kisebb-nagyobb felajánlásokkal segítik pedagógiai programunk megvalósítását.

Zsírosné Őszi Katalin

intézményvezető

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.